Semestra i vintersverige

Att semestra i Sverige under vinterhalvåret kan vara minst lika vackert och fullt av upplevelser som under sommarhalvåret. Kanske vintern till och med bjuder på mer äventyr med tanke på att sommaren ofta handlar om att koppla av i stugan på landet, ta det lugnt på stranden eller umgås med nära och kära så långt det är möjligt. Under vintermånaderna lever flera orter som erbjuder skidåkning, snowboard och mycket mer upp. Aktiviteterna avlöser varandra och det finns något för alla familjemedlemmar. Över hela Sverige finns mängder med härliga vinterupplevelser oavsett vad man har för intresse.

Ta hand om ditt immunförsvar i vinter

Det man bör tänka på är att även om solen lyser står den inte högt på himlen och det blir snabbt mörkt ute. Då är det viktigt att vi har stöttat vår kropp med till exempel D-vitamin så att vi behåller energin och ett starkt immunförsvar genom hela vintern. Apohem har ett brett urval av olika kosttillskott och på deras hemsida hittar du allt du behöver i form av vitaminer och mineraler. Under sommarhalvåret får vi ofta tillräckligt med sol för att kroppen ska kunna bilda D-vitamin. Överskott av vitaminen lagras i kroppen men trots det har de flesta för låga nivåer när våren kommer. Använder vi solskyddskrämer hindrar de också D-vitamin från att bildas. Detta är värt att tänka på inför vintrarna då vi kan behöva lite extra energi. Då är frågan var du beger dig på din vintersemester? Vi har ett par härliga tips som erbjuder både härliga upplevelser, aktiviteter och avkoppling.

Ishotellet i Jukkasjärvi

Här möts värme och kyla i Sveriges världsunika Ice Hotel – njut av den första snön redan i november eller fira en annorlunda jul och nyår bland is och konst. Testa hundspann, norrskenssafari eller varför inte isskulptering. Detta är en upplevelse utöver det vanliga, och du kan välja att bo i traditionella hotellrum och stugor eller i någon av deras magiskt vackra och konstfulla sviter som är skapade av is.

Wilderness Life

Mellan Arvidsjaur och Jokkmokk ligger Auktsjaur, och här finner du Wilderness Life. Hos dem kan du få fantastiska naturupplevelser i form av isfiske, skotersafari och kanotturer. Du kan lära dig mer om överlevnad i deras ”Wilderness Camping” och de har även huskyvandringar då de har en härlig flock med siberian huskies. På Wilderness Life får hela familjen äventyr och naturnära upplevelser, men allt anpassas efter ålder och intressen. En vintersemester här kommer ni minnas resten av livet.

Hyr stuga vid skidorterna

Över hela Sverige finns en mängd skidorter – från söder till norr finns preparerade eller naturliga backar för alla. Vare sig du är nybörjare, har lång erfarenhet, är själv eller har familj så finns en mängd valmöjligheter om du vill åka skidor, snowboard eller pulka. Hyr en stuga i eller i närheten av skidorten där du kan koppla av och värma upp dig vid brasan efter en lång dag i backen. Det finns många stugförmedlingar att välja mellan, och bestämmer du dig för att spendera din vintersemester med skidor, god mat, brasa och bastu så kommer du inte ångra dig.