Semestra i Skåne

Längs i söder av Sverige ligger Skåne, ett fantastiskt landskap med en mängd upplevelser att bjuda på. Landskapet har mycket att erbjuda med allt från härliga sandstränder och naturupplevelser, till museum för de historieintresserade. Sedan ska vi inte glömma alla spännande städer både i de sydligaste och norra delarna av landskapet. Det finns helt enkelt någonting för alla i Skåne.

I vår artikel ska vi ge dig tips på några av guldkornen i Skåne, de platser du verkligen borde besöka när du tar en tur ner i söder. Du kommer att hitta ett passande alternativ i artikeln oavsett vilken typ av semesterupplevelse du är ute efter. Självklart hittar du även härliga matupplevelser när du besöker Skåne.

Vackra skånska stränder

Sandhammarens strand ligger vackert belägen på Österlen och har gång på gång blivit utsedd till Sveriges bästa. Stranden är vit och finkornig och den sträcker sig lång med sanddyner och en vacker tallskog i de inre delarna. Du kan med fördel promenera på stranden även under vinterhalvåret, så den passar inte bara för soldyrkarna på sommarsemester.

Saltsjöbaden i Ystad är också en populär sandstrand i Skåne. Där hittar du både långa sandstränder och bryggor som du kan bada från. Bryggorna är perfekta för dig som vill undvika sand mellan tårna. Det finns både lummig natur i närheten, samt lyxiga boenden för dig som vill ha nära till stranden från ett bekvämt boende.

Knabackshusen beach

Fantastiska naturupplevelser

Skåne har gått om naturreservat och andra härliga platser med fantastisk natur. Det är verkligen ett av Sveriges vackraste landskap med sjöar, skog, åkrar och slätter. Ravinen Skäralid i Söderåsens nationalpark är ett populärt besöksmål. Ett annat underbart naturreservat ligger i Häckeberga, med sina vackra vandringsleder och underbara renässansslott. Andra nämnvärda platser i den skånska naturen är:

• Fyledalen
• Mölle
• Torup
• Forsakar

Underbara stadsupplevelser

Skåne har flera mysiga städer att besöka. Du kan till exempel besöka Malmö, Sveriges tredje största stad. Där finns mysiga parker, en härlig strand och flera shoppingmöjligheter. Helsingborg är en annan stad som ligger vid kusten och som har sitt Tropikarie med exotiska djur, en tropisk strand med palmer och båtturer till den danska staden Helsingör. Besök även:

• Lund
• Kristianstad
• Ystad

Lund city

Intressanta museum

Skåne har också härliga museum för de historieintresserade turisterna. JohannaMuseet är ett teknikmuseum med gamla bilar och liknande, som ligger i Skurup. Fotevikens museum är ett arkeologiskt friluftsmuseum i Höllviken, de har världens enda rekonstruerade vikingastad och bjuder på en otrolig upplevelse. Kulturen i Lund har bevarade hus från förr, samt historiska utställningar med bland annat mynt och vapen.

Andra guldkorn i Skåne

Skåne har en stor mängd slott som du kan besöka, på flera av dem kan du både övernatta och äta slottsmiddag. Ofta har slotten vackra trädgårdar som ni kan vandra i också. Du kommer också se loppisskyltar lite överallt om du kör bil i Skåne, perfekt tillfälle att fynda snygga retrosaker. Även matupplevelserna är fantastiska.

Skånes djurpark

Om du vill besöka en stor djurpark i skogen ska du besöka Skånes Djurpark. Där finns enbart nordiska djur och du kan bland annat skymta björnar, älgar och rävar. De har också ett Fåret Shaun-land för barnen, med gott om lekupplevelser. Det finns även plaskdammar och vattenrutschkana som barnen kan svalka sig i om ni besöker djurparken på sommaren.