Flytthjälp är den bästa hjälpen

Är du i flyttagen? Då ska du tänka på att du kan ta hjälp vid en flytt av en professionell flyttfirma vilket är det bästa du kan göra. Att flytta är tungt och om du dessutom bor en trappa upp utan hiss kan det bli extra besvärligt.

Att tänka på inför flytten

Att flytta innebär inte bara att bära alla möbler på själva flyttdagen. Innan dess ska du skaffa kartonger, du ska ordna med packmaterial och framför allt ska du packa allt som är löst. Det gäller böcker, kläder, husgeråd och en massa andra saker som du inte visste att du hade. Kanske kan du passa på och slänga lite när du ändå är på gång? På själva flyttdagen ska du ha hyrt en lastbil och ha dragit ihop ett gäng kompisar som hjälper till att bära. Allt detta ska du ha fixat innan du ens har kommit fram till flyttdagen.

Professionell flytthjälp

Tänk dig nu att du istället anlitar en flyttfirma. De är professionella och kan hjälpa dig med kartonger och packmaterial. Ja, de kan ordna packningen också om du vill. De vet hur de ska packa för att inte skada något. De kommer på flyttdagen med flyttbil och flyttpersoner och gör allt. Arbetet går lätt och smidigt. De vet hur man lyfter och bär på bästa sätt eftersom de är professionella. De vet också hur de ska packa bilen så att möbler och kartonger står stabilt och säkert på väg till ditt nya hem. Du behöver inte göra något alls. Dessutom är de fullt försäkrade. Så om något mot förmodan skulle gå sönder får du ersättning. Det kan inte bli bättre! Det är ju trots allt lite svårare att få ersättning om det är kompisen som tappar den antika spegeln. Men det är viktigt att du väljer en firma som är skicklig och professionell. Ta hjälp av vänner och bekanta som själva har flyttat, undvik de vanligaste fallgroparna och kolla upp firman i förväg. På så sätt får du en optimal flytt.

Detta vinner du

Om du anlitar flytthjälp har du en massa ork kvar för att göra det roliga jobbet. När du väl kommer till din nya bostad kan du använda din kraft till att packa upp alla saker och placera dem där du vill ha dem. En annan viktig fördel med att anlita flytthjälp är att du sedan några år tillbaka kan få RUT-avdrag på flyttningen. Så då behöver du bara betala 50 procent av priset. Hos många flyttfirmor kan du även välja till flyttstädning. Även detta kan du få RUT-avdrag för. Det vore väl skönt att bara lämna den ostädade bostaden bakom dig och istället fokusera på den nya.

Sammantaget är det väl värt pengarna att anlita professionell hjälp för att flytta. Du får hjälp med de tunga och mindre roliga bitarna i flytten och kan koncentrera dig på allt annat som du behöver göra. Och det bästa är att du dessutom har krafterna kvar till allt det roliga i den nya bostaden.